#Fitgirl

Sinds 3 weken ben ik op dieet en ik neem je graag mee in hoe de afgelopen weken waren.

Laten we beginnen bij het begin: hoe kwam ik nou eigenlijk tot het besluit te gaan dieeten? Er wordt vaak aangenomen dat wanneer je gaat dieeten, je jezelf te dik vind, maar nee, dat was niet de reden. (daarover later meer)

Zoals jullie vast weten ben ik al een leuk poosje bezig met rolschaatsen, ik hou er zo van! Nou is het natuurlijk handig als je wendbaar en energiek bent op die dingen…
Laat me eerlijk zijn: Ik voelde me net een gestrande walvis als ik weer eens gevallen was, en laat vallen nou net een heel belangrijk onderdeel zijn van het leerproces.

Naast mijn rolschaatsprobleempje, had ik een hoop pijntjes in mijn buik. Vooral mijn darmen waren een flink probleem aan het worden, waar ik graag vanaf wilde.

En om nog even wat meer motivatie in de blender te gooien, voelt het gewoon fijn om gezonder te zijn! Ik ben inmiddels 12 hele weken gestopt met roken, bijt nu een week of 5 geen nagel meer, waarom niet nog een schepje er bovenop?

Toen ik de eerste stap gezet heb merkte ik al snel dat mensen er vanuit gaan dat je af wilt vallen. Op zich is daar niets mis mee, maar opmerkingen als ‘je wilt toch een mooie bruid zijn?!’ schieten dan toch het in verkeerde keelgat.
Ik begon ineens te twijfelen of ik wel een mooie bruid zou zijn in mijn lichaam, terwijl ik daarvoor nooit dacht.
Gelukkig kwam al snel het besef dat ik hoe dan ook een mooie bruid zou worden. Waarom? omdat iedereen mooi is ongeacht zijn of haar kledingmaat! Als je jezelf niet mooi vind en daar daarom wat aan doet op het gebied van dieeten en/of sporten is dat natuurlijk ook helemaal prima, maar ik was ook met een maatje meer heel erg tevreden! En natuurlijk is het leuk nu er wat kilotjes af zijn, dat mensen zeggen ‘wat zie je er goed uit! Ben je afgevallen?’, Maar stop alsjeblieft met aannemen dat iemand zichzelf niet mooi genoeg vind.

Tot zo ver mijn preek… over naar het dieet, wat doe ik dan eigenlijk?

Samen met mijn zus (die toevallig de beste is in wat ze doet: voeding) hebben we gekeken naar wat ik door de week heen mijn mond in liet verdwijnen. Samen hebben we vastgesteld welke dingen goed en welke slecht waren. Zo zijn we tot een vernieuwd eetpatroon gekomen wat bij mij past, en vooral ook goed vol te houden is.

Zo heb ik een shitload aan vitalientjes naar binnen te proppen elke dag, maar mag ik ook elke dag op een gepland moment nog iets lekkers nemen. 🙂

Overrrrr… naar de voordelen die ik nu na 3 weken ervaar aan mijn nieuwe leefstijl.

Wat ik vooral merk is dat het super fijn is om controle te hebben over wat je eet. Waar ik vroeger ineens enorme zin kon hebben in dingen, kan ik nu denken: Mwah, ‘t is het niet waard.
Ik belazer mezelf niet meer zoals ik deed toen ik nog rookte, nagelbeet en mijn gezicht volschoof met ongezonde troep.

Ook mijn energielevel is met 100 omhoog geschoten: Ik skate zeker 3 keer per week, heb naast mijn werk meer energie om lekker met XTL bezig te zijn en pak sneller even taken op waar ik vroeger als een berg tegenop zag.

Natuurlijk is daar dan ook het stukje ‘afvallen’, mensen beginnen echt te zien dat ik langzaam wat slanker wordt en dat vind ik helemaal niet verkeerd. Als er kilo’s afvliegen omdat ik gezonder eet, waren het waarschijnlijk ongezonde kilo’s 🙂

3 reacties op “#Fitgirl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.xtantelien.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.